Follow us

02 February 2010

Swiss Garden International Vacation Club Berhad

Aku adalah ahli Swiss Garden International Vacation Club Berhad (SGIVCB) sejak 31 Ogos 2006. Sehingga ke hari ini sudah hampir 4 tahun aku menjadi ahli SGIVCB. Terdapat beberapa pakej untuk ahli SGIVCB. Aku memilih untuk menjadi ahli Gold Even (GE) kerana itu adalah pakej  ahli yang paling murah iaitu RM12000.00 pada ketika itu. Aku difahamkan pakej GE sekarang ini telah mencecah RM25000.00. Ini bermakna peningkatan sekali ganda.

Sebagai ahli SGIVCB, sudah pastinya aku pernah menggunakan keistimewaan sebagai ahli apabila menginap di Hotel Home-Based Swiss Garden ini. Sering juga aku menggunakan laman web ahli SGIVCB di http://www.sgivacationclub.com sekiranya untuk membuat tempahan bilik hotel. Disebabkan aku merupakan ahli SGIVCB, maka aku mempunyai jumlah hari 'entitlement' dalam setahun di mana aku boleh menginap di bilik hotel Swiss Garden secara percuma.


Terdapat beberapa Hotel Home-Based Swiss Garden Resort di Malaysia, iaitu: -

Untuk maklumat lanjut berkaitan hotel-hotel tersebut bolehlah melayari laman web http://www.swissgarden.com.

Sekiranya ada di antara anda yang berminat untuk menginap di Hotel Swiss Garden bolehlah menghubungi aku untuk membuat 'booking' bilik hotel kerana 'rate' untuk ahli SGIVCB adalah berlainan dan mempunyai diskaun. Minimum tempoh 'booking' adalah 2 minggu dari tarikh hari percutian (subject to availability). Sebaik-baiknya rancang percutian anda kerana bilik Hotel Swiss Garden sentiasa penuh. Jadi kepada anda yang ingin membuat tempahan seelok-eloknya dalam tempoh sebulan dari tarikh hari percutian anda kerana peluang untuk mendapat bilik hotel adalah lebih tinggi.

Saya boleh dihubungi dengan menggunakan emel hersaiful_herwan@yahoo.com.my.

57 comments:

  1. so far ada masalah booking tak....dengar ramai orang complain pasal club ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No booking problems so far....happy and gladly.... .

      Delete
    2. Bagus sgt sampai author pun jual bilik.... tak larat nk pergi. Ramai member jual bilik krn tak larat nak bayar. Benefit ciput bilik ciput member yg kena tipu makin tambah n service cam hanjing

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. so far dah dua tahun jadi member and takde masalah...lgpun best sbb bole travel oversea menggunakan interval international

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. I am also one of the SGIVC member. So far I didn't face any problem, because I make reservation via "e-go holiday",so I can check the availability & book the accommodation units of the Swiss-Garden Home-Based hotels & resorts up to 1 year in Advance!

    ReplyDelete
  6. aku tgk SGIVC ni aktif juga dalam roadshow2 ni...feedback yg aku dgr pun best2 jer...

    ReplyDelete
  7. I agree with Louis, nowadays, I don't call them for room reservation anymore, I booked online thru e-go holiday ever since SGIVC have that.

    Convenience and it allows me to booked very much earlier.

    ReplyDelete
  8. By the way, I saw love psycho talk about interval international which SGIVC work with. I wonder whether you all know that they have increased their locations to more than 2600 resorts worldwide to travel. I read it in the bi-yearly newsletter from SGIVC.

    ReplyDelete
  9. makin ramai family member aku yg join, adalah ;p

    ReplyDelete
  10. awesome! I went to MATTA fair in KL few months back and there are other clubs promoting their products as well but come to think of it, theirs are not promising as what Swiss-Garden is offering. I guess it's important for you to analyse it yourself.. choose wisely people! :)

    ReplyDelete
  11. Saya juga ahli SGIVC pada tahun 2012.

    Bercadang nk jual kad keahlian dgn harga RM17k. boleh less lagi tu. Kalau ada sesiapa berminat, PM saya (amanmig7@gmail.com).

    Urusan pertukaran nama beserta lain-lain agreement, bisa diatur.

    Alasan nak jual, sebab jarang guna.

    ReplyDelete
  12. Sy baru shj jd ahli bln 12 thn lps.blm pernah guna lg. Tp rs nak jual sbb masalah yg x dpt d elakkn? Siapa berminat bleh hubungi sy julidaramli@yahoo.com rm1k shj.

    ReplyDelete
  13. Bercadang nk jual kad keahlian dgn harga RM8.5k. boleh less lagi tu. Kalau ada sesiapa berminat, PM saya (moon02@gmail.com). sy sudah jd ahli 8/9 thn.

    Urusan pertukaran nama beserta lain-lain agreement, bisa diatur.(swiss nak caj pertukaran 10% )

    ReplyDelete
  14. assalamualaikum...sye baru join tdlm bulan 5 tahun 2013 juga bercadang ingin menjual keahlian saye murah2 jer...rm1500 jer...kalo betol2 deposit die pun x lepas tu...tp nk jual atas sebab2 masalah kewangan...sape2 berminat leh pm/wassup sye di talian 012-7150455...tq...

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum...sye baru join tdlm bulan 5 tahun 2013 juga bercadang ingin menjual keahlian saye murah2 jer...rm1500 jer...kalo betol2 deposit die pun x lepas tu...tp nk jual atas sebab2 masalah kewangan...sape2 berminat leh pm/wassup sye di talian 012-7150455...tq...

    ReplyDelete
  16. Salam , hi semua , sy nik mohammad noor , working at swiss garden int vacation club , sesiapa berminat untuk menjadi ahli swiss garden boleh terus hubungi sy 0197760831 , skrg banyak lagi hotel milik swiss garden akan di buka , tq 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh maklumkan nama dan lokasi hotel yang akan dibuka?

      Delete
    2. sy dulu beli membership dgn awak la

      Delete
  17. salam semua saya baru jadi ahli bulan 7 aritu rasa mcm bak jual jugak boleh bg rm 4000 sahaja utk deposit . saya bayar 6000 diskaun 2000 tu bukan2 rm 295 sahaja no tel 0137145334

    ReplyDelete
  18. Saya nak jual membership Gold, 16K saja. Dah habis bayar, balance 27.5 years. Sebabnya, tak de masa sesuai nak pergi jalan. Masa mula join membership saya dan husband sambung belajar, sekarang anak-anak pulak start masuk kolej, cuti tak sama langsung. Selalunya pergi ke Swiss Garden Damai Laut saja sebab anak matrikulasi di Gopeng. Last year, di celah-celah buat research dapat juga pergi Guangzhou Holiday Inn seminggu. Sapa berminat boleh sms saya 016-347 7164.

    ReplyDelete
  19. Saya pun ahli jugak walaupun i kerja utk SGIVC, bestnya kerana boleh travel up to 2900 destinasi worldwide thru II, kualiti hotel memang best gile. Sekarang kita ada buat promosi free stay of 3D/2N for new customer, mcm trial dgn refundable deposit of RM150, to try out Swiss Garden KL or Damai Laut. Siapa berminat boleh hubungi 03-27886729 Mr. Nick

    ReplyDelete
  20. Saya pun ahli jugak walaupun i kerja utk SGIVC, bestnya kerana boleh travel up to 2900 destinasi worldwide thru II, kualiti hotel memang best gile. Sekarang kita ada buat promosi free stay of 3D/2N for new customer, mcm trial dgn refundable deposit of RM150, to try out Swiss Garden KL or Damai Laut. Siapa berminat boleh hubungi 03-27886729 Mr. Nick

    ReplyDelete
  21. IM NEW MEMBER,FREE VOUCHER 3H2M ADA SYARAT HANYA BOLEH GUNA WORKING DAYS AJE KE..SEBAB ADA STATE RESERVATYION TAK BOLEH PADA PEAK SEASONS,SCHOOL HOLLIDAY,PUBLIC HOLLIDAY,EVE..SO SAYA NI CIKGU BILA DAPAT GUNA VOUCHER???????

    ReplyDelete
    Replies
    1. tumpang lalu..nk ty..sy dpt call dr swiss..katanya dpt baucar pginapan 3h2m..yg tu kena jadi member dulu ke??ada payment ke??

      Delete
  22. IM NEW MEMBER,FREE VOUCHER 3H2M ADA SYARAT HANYA BOLEH GUNA WORKING DAYS AJE KE..SEBAB ADA STATE RESERVATYION TAK BOLEH PADA PEAK SEASONS,SCHOOL HOLLIDAY,PUBLIC HOLLIDAY,EVE..SO SAYA NI CIKGU BILA DAPAT GUNA VOUCHER???????

    ReplyDelete
  23. Hi Ingin tahu lebih lanjut about Swiss Inn hotel's offer.. pls pm me. ramgt7@gmail.com.. banyak offer ini. Grab it before too late..

    ReplyDelete
  24. Saya nak jual Swiss Garden IVClub Full Platinum membership (14 malam atau 2 bilik x 7 malam). Dah 15 tahun jadi member, hampir kesemua home resort dan beberapa affiliated resort saya dah pergi.
    Baki 15 tahun (sampai Disember 2032) saya nak jual kerana tidak guna sepenuhnya. Kekadang guna hotel di open market.
    Saya fikir 15 tahun jangka masa yang sedang elok, tidak terlalu lama atau sekejap.
    Sesiapa yang serius berminat utk beli, sila hubungi saya di 0193359226 atau email amali.my@gmail.com.

    ReplyDelete
  25. Slm, saya baru jadi ahli bulan 12 last year, gold even membership. baru ni hubby ada financial problem, so terpaksa jual pakej ni, kalau ada yg berminat saya minta RM1000 saja, bulan2 RM296.80 boleh hubungi saya 012-9322060 atau email: ilhamdiraja@yahoo.com

    ReplyDelete
  26. Slm, saya baru jadi ahli bulan 12 last year, gold even membership. baru ni hubby ada financial problem, so terpaksa jual pakej ni, kalau ada yg berminat saya minta RM1000 saja, bulan2 RM296.80 boleh hubungi saya 012-9322060 atau email: ilhamdiraja@yahoo.com

    ReplyDelete
  27. saya pernah book bilik optional diluar negara tiga kali, dan home base tetapi ditolak atas alasan tidak ada bilik kosong. Tetapi apabila saya mohon melalui booking. com ada bilik kosong. saya ingin menamatkan keahilian saya kerana kechewa. apa komen dari ahli ahli lain.

    ReplyDelete
  28. Siapa siapa nak beli Gold membership saya boleh call I di talian 0166588220. Nego Nego sampai jadi. ada 14 hari..

    ReplyDelete
  29. SIMPAN DUIT DALAM ASN KA ASB atau TABNUNG HAJI nak holiday keluar dan pergi bebas hotel mana nak pergi ikut BUDGET

    SWISS GARDEN kena book 40 hari baru boleh dapat Padat sangat OVERSOLD....Hotel Cameron Highland Sungai Petani dulu dapat sekarang di buang dari list TERNGANGA . Duit dalam poket selamat sikit. Beli Tanah Rumah lagi baik NILAI SENTIASA NAIK...Ya Allah perlihara lah kami dari tipu helah Dunia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sgi vacation jahanam.... Subject to availity buat ramai member mati. first come first serve sgi vacation club kata kenapa member tak baca agreenent and prospektus? Kenapa masa jual tak sebut ini semua? Kenapa tak mention kena buat 3 to 6 months advance booking? Advance booking bilik standard utk advance payment. Instant payment agoda dpt deluxe. Mana member benefitnya?? Membership 20 tahun nk pergi hotel yg sama ke? Bayar ribu-raban boleh bagi org lain pakai.... kata sgi jahanam...

      Delete
    2. Spelling error... availability.

      Delete
    3. Betul. Pastu bilik yang dia provide untuk member macam villa atau family suite, macam bilik tinggal yang tak berjaga. Wardrobe pintu tertanggal,kabinet dapur macam nak roboh. Customers service pulak kurang sopan.nak booked bilik Asik penuh je. Kalau nak booking Jangan la dua minggu awal,3 bulan awal pun belum tentu dapat.Member macam xde privileged. Kalau Pergi Swiss villa tu,mesti akan dapat rumah yang sama, yang xde view langsung. Dah la x berjaga,panggil housekeeping kemas bilik,macam soh Budak 6tahun buat. Memang diorang treat member yang dah Bayar pilih ritu macam ni ke? Kami platinum member. Dapat service macam sampah

      Delete
    4. Betul. Pastu bilik yang dia provide untuk member macam villa atau family suite, macam bilik tinggal yang tak berjaga. Wardrobe pintu tertanggal,kabinet dapur macam nak roboh. Customers service pulak kurang sopan.nak booked bilik Asik penuh je. Kalau nak booking Jangan la dua minggu awal,3 bulan awal pun belum tentu dapat.Member macam xde privileged. Kalau Pergi Swiss villa tu,mesti akan dapat rumah yang sama, yang xde view langsung. Dah la x berjaga,panggil housekeeping kemas bilik,macam soh Budak 6tahun buat. Memang diorang treat member yang dah Bayar pilih ritu macam ni ke? Kami platinum member. Dapat service macam sampah

      Delete
    5. Yang dah Bayar puluh ritu. Sorry auto correct

      Delete
    6. Bila nak booked bilik cakap penuh. Tapi Bila check dgn agoda,bilik ada je kosong. Mana keutamaan member. Memang tak guna. Baik jadi guest je. Bayar Bila nak pergi,Dan nak booked bilik pun xde masalah. Ni Bayar sampai 20k,tapi nak plan cuti pun susah. Program ni lebih pada macam program nak menipu je. Sales cakap dulu,Bila Swiss garden buat hotel lgi,lebih banyak tempat bole g free selain dari yang 5 ni. Tapi Bila melaka buka,member xde free untuk stay situ

      Delete
    7. I just received a call yesterday asking me to come for the preview hotel and get the 3d2n free room. To me no such thing is free in this world accept the free air to breath. The pr marketer told u superb. Suddenly I feel to googles about this and what I found it here. Thank god. Thanks guys for sharing this.

      Delete
    8. Yup. Menipu. Kata tambah hotel lagi member bole enjoy makin lama makin byk hotel. Baru melaka buka, dah suh tambah bayar pulak. Sy baru setahun amik. Nak buat booking ada syarat pulak. Australia satu hotel yg sama nk book kene minimum 7mlm, pehal nk stay lama? Sy bukan nak buat bisnes sy nk bercuti. 100x rasa kesal beli sgi club. Jgn la amik uolls. Marketing script mmg sume dia janji rupenya byk sgt syarat2 nya. 😒

      Delete
  30. Slm, saya baru jadi ahli bulan Mei 2016, gold even membership. Dah ada membership travel lain (worldwide). So nak jual pakej SGIVC ni, kalau ada yg berminat nego sampai jadi, bulan2 RM296.80 boleh:

    whatsapp: 012-6731643
    email: mie.miracle@gmail.com

    Tq.

    ReplyDelete
  31. Seri Ibrahim, can we PM , share the same experience

    ReplyDelete
  32. sy dah jd members sejak 2013.service teruk.. bilik asyik penuh terutama swiss garden KL .. lepas tu sy pernah dpt apartment di swiss garden damai laut dlm bilik ada tikus.. bilik tak terurus.. mereka lebih beri keutamaan pada guest biasa dari members lebih baik tak bayar smpai 20k mcm ni.. mantainence fees lg kita kene bayar tp bg bilik yg teruk.. kata card utk 2 adult 2 child tp bg bilik yg ada 1 katil king jer.. janji kalau swiss garden tambah hotel kita boleh menikmati lebih percutiaan tp dekat melaka swiss garden mambers tak boleh pakai.. semua menipu jer.. nak booking kene 6 bulan awal.. tak der lah mudah baik direct hotel mcm biasa jer.. mmg penipu .. sy pun nak jual jer rasa tp ada ke yg nak beli ek

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy pon rasa tertipu. Nak cancel dh x bole. Platinum plak tu.

      Delete
  33. sabar aja la. saya pun jadi member since sept 2016 ambil package gold. ramai dengar review yg cakap menyesal ambil package SGIVC ni. nasib la bayor RM20k nak tgk apa hasil yg dapat nanti utk 20 tahun akan dtg ni

    ReplyDelete
  34. sy bru beli 8/4/17 , gerun gak baca, bolehh kansel ka? bukan ka ada 14 days grace period ?? ada sesapa tau dak kansel leh dpt duit balik?? haram jadah SGI ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cooling period 10 days from datez signed and can get full refund. Sy pon br sign...huhu

      Delete
    2. Cooling period 10 days from datez signed and can get full refund. Sy pon br sign...huhu

      Delete
  35. Teruk sangat ke SGIVC nih?? Sy br sign up tp ada lg 10hr utk pikir cancel. Previously mmg sy travel at least 4 nights per year then plan nk jual bilik kat org as investment. Any comments or inputs are welcomed!

    ReplyDelete
  36. Teruk sangat ke SGIVC nih?? Sy br sign up tp ada lg 10hr utk pikir cancel. Previously mmg sy travel at least 4 nights per year then plan nk jual bilik kat org as investment. Any comments or inputs are welcomed!

    ReplyDelete
  37. Any interest to buy vacation club 7 night. I pass two years not using. Less travel. Price nego RM9k. I bought 19K in 2006. Fully paid.
    Pls msg 0123208121 those interested.

    ReplyDelete
  38. Salam, saya Kamaruddin Bin A Rahman, saya ahli sudah 5 tahun, tiada masalah dan sangat gembira dengan perkhidmatan SGIVC, bagi saya hotel yang ditawarkan di Bali amat menarik & terasa murah sgt dengan apa yg dah dibayar, sampai 4 kali saya ke sana dengan 3 pilihan hotel, Kuantan saya pergi secara berkala 2 kali setahun utk ziarah keluarga, Damai Laut juga sgt menarik bertaraf antarabangsa dgn panorama yg cantik di waktu senja bertiraikan Pulau Pangkor, fahami apa yg ditawarkan, tempah seperti yg dicadangkan iaitu setahun awal utk homebased & 6 bulan utk antarabangsa, jgn sesekali join club kerana voucher percuma, anda perlu audit sendiri kemampuan anda, cuma anda kena faham ini adalah sebuah kelab percutian, jangan masuk kelab perahu layar kalau x minat perahu layar, jangan masuk kelab catur jika tidak minat bermain catur, kelab ini untuk mereka yang serius minat bercuti secara terancang. Sila rujuk apa sahaja kelab, adakah ahli kelab masuk ahli kerana kempen voucher percuma? Juga tidak timbul soal pilihan hotel yg terhad, hotel yg tersenarai pun sukar nk dihabiskan.

    ReplyDelete