Follow us

02 February 2010

Swiss Garden International Vacation Club Berhad

Aku adalah ahli Swiss Garden International Vacation Club Berhad (SGIVCB) sejak 31 Ogos 2006. Sehingga ke hari ini sudah hampir 4 tahun aku menjadi ahli SGIVCB. Terdapat beberapa pakej untuk ahli SGIVCB. Aku memilih untuk menjadi ahli Gold Even (GE) kerana itu adalah pakej  ahli yang paling murah iaitu RM12000.00 pada ketika itu. Aku difahamkan pakej GE sekarang ini telah mencecah RM25000.00. Ini bermakna peningkatan sekali ganda.

Sebagai ahli SGIVCB, sudah pastinya aku pernah menggunakan keistimewaan sebagai ahli apabila menginap di Hotel Home-Based Swiss Garden ini. Sering juga aku menggunakan laman web ahli SGIVCB di http://www.sgivacationclub.com sekiranya untuk membuat tempahan bilik hotel. Disebabkan aku merupakan ahli SGIVCB, maka aku mempunyai jumlah hari 'entitlement' dalam setahun di mana aku boleh menginap di bilik hotel Swiss Garden secara percuma.


Terdapat beberapa Hotel Home-Based Swiss Garden Resort di Malaysia, iaitu: -

Untuk maklumat lanjut berkaitan hotel-hotel tersebut bolehlah melayari laman web http://www.swissgarden.com.

Sekiranya ada di antara anda yang berminat untuk menginap di Hotel Swiss Garden bolehlah menghubungi aku untuk membuat 'booking' bilik hotel kerana 'rate' untuk ahli SGIVCB adalah berlainan dan mempunyai diskaun. Minimum tempoh 'booking' adalah 2 minggu dari tarikh hari percutian (subject to availability). Sebaik-baiknya rancang percutian anda kerana bilik Hotel Swiss Garden sentiasa penuh. Jadi kepada anda yang ingin membuat tempahan seelok-eloknya dalam tempoh sebulan dari tarikh hari percutian anda kerana peluang untuk mendapat bilik hotel adalah lebih tinggi.

Saya boleh dihubungi dengan menggunakan emel hersaiful_herwan@yahoo.com.my.

19 comments:

  1. so far ada masalah booking tak....dengar ramai orang complain pasal club ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No booking problems so far....happy and gladly.... .

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. so far dah dua tahun jadi member and takde masalah...lgpun best sbb bole travel oversea menggunakan interval international

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. I am also one of the SGIVC member. So far I didn't face any problem, because I make reservation via "e-go holiday",so I can check the availability & book the accommodation units of the Swiss-Garden Home-Based hotels & resorts up to 1 year in Advance!

    ReplyDelete
  6. aku tgk SGIVC ni aktif juga dalam roadshow2 ni...feedback yg aku dgr pun best2 jer...

    ReplyDelete
  7. I agree with Louis, nowadays, I don't call them for room reservation anymore, I booked online thru e-go holiday ever since SGIVC have that.

    Convenience and it allows me to booked very much earlier.

    ReplyDelete
  8. By the way, I saw love psycho talk about interval international which SGIVC work with. I wonder whether you all know that they have increased their locations to more than 2600 resorts worldwide to travel. I read it in the bi-yearly newsletter from SGIVC.

    ReplyDelete
  9. makin ramai family member aku yg join, adalah ;p

    ReplyDelete
  10. awesome! I went to MATTA fair in KL few months back and there are other clubs promoting their products as well but come to think of it, theirs are not promising as what Swiss-Garden is offering. I guess it's important for you to analyse it yourself.. choose wisely people! :)

    ReplyDelete
  11. Saya juga ahli SGIVC pada tahun 2012.

    Bercadang nk jual kad keahlian dgn harga RM17k. boleh less lagi tu. Kalau ada sesiapa berminat, PM saya (amanmig7@gmail.com).

    Urusan pertukaran nama beserta lain-lain agreement, bisa diatur.

    Alasan nak jual, sebab jarang guna.

    ReplyDelete
  12. Sy baru shj jd ahli bln 12 thn lps.blm pernah guna lg. Tp rs nak jual sbb masalah yg x dpt d elakkn? Siapa berminat bleh hubungi sy julidaramli@yahoo.com rm1k shj.

    ReplyDelete
  13. Bercadang nk jual kad keahlian dgn harga RM8.5k. boleh less lagi tu. Kalau ada sesiapa berminat, PM saya (moon02@gmail.com). sy sudah jd ahli 8/9 thn.

    Urusan pertukaran nama beserta lain-lain agreement, bisa diatur.(swiss nak caj pertukaran 10% )

    ReplyDelete
  14. assalamualaikum...sye baru join tdlm bulan 5 tahun 2013 juga bercadang ingin menjual keahlian saye murah2 jer...rm1500 jer...kalo betol2 deposit die pun x lepas tu...tp nk jual atas sebab2 masalah kewangan...sape2 berminat leh pm/wassup sye di talian 012-7150455...tq...

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum...sye baru join tdlm bulan 5 tahun 2013 juga bercadang ingin menjual keahlian saye murah2 jer...rm1500 jer...kalo betol2 deposit die pun x lepas tu...tp nk jual atas sebab2 masalah kewangan...sape2 berminat leh pm/wassup sye di talian 012-7150455...tq...

    ReplyDelete
  16. Salam , hi semua , sy nik mohammad noor , working at swiss garden int vacation club , sesiapa berminat untuk menjadi ahli swiss garden boleh terus hubungi sy 0197760831 , skrg banyak lagi hotel milik swiss garden akan di buka , tq ��

    ReplyDelete
  17. salam semua saya baru jadi ahli bulan 7 aritu rasa mcm bak jual jugak boleh bg rm 4000 sahaja utk deposit . saya bayar 6000 diskaun 2000 tu bukan2 rm 295 sahaja no tel 0137145334

    ReplyDelete